Τα βασικά του κορνέ: δαμάστε τη βουτυρόκρεμα!

Τα βασικά του κορνέ: δαμάστε τη βουτυρόκρεμα!

Τα βασικά του κορνέ: δαμάστε το γλάσο και τη βουτυρόκρεμα!

Οι μύτες και σακούλες κορνε είναι ένα από τα εργαλεία που κάθε cake designer πρέπει να έχει στην εργαλειοθήκη του. Με τη σωστή τεχνική, το κορνέ μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε όμορφα και περίπλοκα σχέδια με τα οποία θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και τους πελάτες σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικά από τα μυστικά των τεχνικών του του κορνε που θα σας βοηθήσουν να φέρετε τα σχέδια κρέμας σας στο επόμενο επίπεδο.


Μύτες κορνέ: τα διάφορα είδη

Πριν εμβαθύνουμε στις τεχνικές του κορνέ, ας πούμε λίγα λόγια για τα  διάφορα είδη μυτών. Κάθε είδος δημιουργεί διαφορετικό αποτέλεσμα και δίνει διαφορετικό σχήμα στην κρέμα η στη κρέμα. Επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο για τη κάθε περίπτωση. 

 

Μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη είναι:

Στρογγυλή μύτη: είναι ιδανική για τη δημιουργία κουκκίδων, περιγραμμάτων και γραμμάτων. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη, που κυμαίνονται από 000 (το μικρότερο) έως 12 (το μεγαλύτερο).


Μύτη-αστέρι: είναι ιδανική για ροζέτες και λουλούδια. Διατίθεται επίσης σε διάφορα μεγέθη.

 

Μύτη για πέταλα: είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία λουλουδιών και φύλλων. Έχει καμπύλο σχήμα που βοηθά στη δημιουργία ρεαλιστικών πετάλων.

 


Μύτη-χτένα: δημιουργεί ένα εφέ-υφαντό, δανικό για τη φυσικών υφών και λεπτομειών.

 

Πως χρησιμοποιούμε τις μύτες κορνέ

Τώρα που ξέρετε τα διάφορα είδη κορνέ, ας δούμε λίγες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσετε σαν επαγγελματίες:


Σωστή υφή

Η υφή του γλάσου και της κρέμας σας έχει μεγάλη σημασία όταν πρόκειται για διακόσμιση με μύτη κορνέ. Αν η κρέμα σας είναι πολύ παχιά, θα είναι δύσκολο να την περάσετε από το άνοιγμα, ενώ αν ειναι πολύ ρευστή, δεν θα κρατάει το σχήμα της. Για να επιτύχετε τη σωστή υφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες της συνταγής. Για να δώσετε στη βουτυρόκρεμα σας ένα πιο λείο και γυαλιστερό φινίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ.

 

Κρατήστε σωστά τη σακούλα κορνέ

Κρατώντας σωστά τη σακούλα κορνέ θα έχετε καλύτερο έλεγχο κατά τη διακόσμιση. Για να πετύχετε το βέλτιστο πιάσιμο, με το καλό σας χέρι πιάστε την ενώ με το άλλο στρίψτε το πάνω μέρος για να μη ξεφύγει το γλάσο. Ύστερα, με το καλό σας χέρι εφαρμόστε ομοιόμορφη και σταθερή πίεση στη σακούλα, λαμβάνοντας υπ’όψην το μέγεθος του ανοίγματος του ακροφυσίου (όσο πιο μικρό το άνοιγμα, τόσο περισσότερη αντίσταση θα φέρνει η κρέμα). 

 

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως

Ενώ το κορνέ είναι μία τεχνική την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτεί εξάσκηση. Μην ανησυχείτε αν οι πρώτες σας προσπάθειες δεν βγουν όπως περιμένατε! Συνεχίστε την εξάσκηση μέχρι να συνηθίσει το χέρι σας . Μπορείτε να εξασκηθείτε πάνω σε ένα δίσκο πριν το κάνετε απευθείας πάνω στη τούρτα σας.


Καθαρίστε σωστά τις μύτες σας

Αφού χρησιμοποιήσετε τις μύτες σας, φροντίστε πάντα να τις καθαρίσετε καλά για να για να μη βουλώσουν. Για να καθαρίσετε τις μύτες σας, μπορείτε να τις μουλιάσετε σε ζεστό σαπουνόνερο, ύστερα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή βούρτσα, ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

 

Επίσης: κατά την διακόσμιση, μη γυρίζετε το γλυκό σας! Κρατήστε το ακίνητο, και κουνήστε το κορνέ.

 

Διάφορες τεχνικές κορνέ

Γράμματα και τελείες

Αν θέλετε να γράψετε ή να κάνετε τελείες στη τούρτα σας, η καλύτερη επιλογή είναι μύτη με μικρή στρογγυλή τρύπα. Κρατήστε τη σακούλα σε γωνία 90 μοιρών προς την επιφάνεια και ασκήστε ομοιόμορφη πίεση για να γράψετε με το γλάσο. Για κουκκίδες, αφήστε την πίεση και τραβήξτε τη σακούλα αργά μακριά από την τούρτα.

 

Αστέρια και ροζέτες

Για να δημιουργήσετε αστέρια η τεχνική είναι ίδια με τις κουκκίδες αλλά με την μύτη-αστέρι. Για ροζέτες, ξεκινήστε από το κέντρο του λουλουδιού και κάντε κυκλική κίνηση προς τα έξω, γύρω από αυτό.

 

Λουλούδια και φύλλα

Για λουλούδια και φύλλα, χρησιμοποιήστε την μύτη για πέταλα. Κρατήστε το σακουλάκι σε γωνία 45 μοιρών προς την τούρτα και κάντε κινήσεις με το κορνέ μπρος-πίσω δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό εφέ πετάλων.

οδηγίες για πέταλα με κορνε και βουτυροκρεμα

Συμπέρασμα

Το κορνέ είναι μία χρήσιμη τεχνική με την οποία μπορείτε να επιτύχετε διάφορα εφέ για τα γλυκά σας. Επιλέγοντας τη σωστή μύτη και ακολουθώντας τις συμβουλές είναι βέβαιο ότι τα σχέδιά σας εντυπωσιάσουν τους πάντες! Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη σωστή υφή της κρέμας, να κρατάτε σωστά τη σακούλα και εξασκηθείτε μέχρι να νιώσετε άνετα με την σακούλα! Με αυτές τις συμβουλές και τεχνικές, θα δημιουργήσετε διακοσμήσεις τούρτας επαγγελματικού επιπέδου που θα κάνουν τις τούρτες σας να ξεχωρίζουν.


2 σχόλια


  • Ματίνα Μαργουτα

    Ευχαριστούμε πολύ 🥰


  • Simona Profire

    Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές !


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.