6 τάσεις γαμήλιας τούρτας για το 2022

 

Το 2022 είναι αναμφισβήτητα μια χρονιά ορόσημο για τη δημιουργία, το στολισμό καθώς και τον συμβολισμό μιας γαμήλιας τούρτας. Πλέον, δεν έχει καθοριστικό ρόλο μόνο το έθιμο αλλά δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην καλλιτεχνική μοναδικότητα με σκοπό να εντυπωσιάσει και να σαγηνεύσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Η γαμήλια τούρτα αποτελεί πια ένα ανεπανάληπτο οπτικό αλλά και γευστικό αποτέλεσμα που θα αφήσει εσάς και τους καλεσμένους σας πλήρως ικανοποιημένους με την εικόνα της απαθανατισμένη στη μνήμη σας!

Σας συγκεντρώσαμε τις 6 τάσεις γαμήλιας τούρτας οι οποίες ξεχώρισαν και θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν για το υπόλοιπο της περιόδου γάμων για το 2022.

1. BOHEMIAN STYLE ΓΑΜΗΛΙΑΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

Το bohemian style γαμήλιας τούρτας ήρθε για να μείνει! Φαίνεται ότι φέτος είναι από τα αγαπημένα στυλ για το οποίο τρέφουν μια ιδιαίτερη προτίμηση τόσο από τις νύφες όσο και από τους γαμπρούς. Μα ποιος μπορεί να αρνηθεί μια δοκιμή σε αυτό το είδος τούρτας; Ο σχεδιασμός είναι τόσο μαγικός που τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του! Στο bohemian style υπάρχουν συνήθως αποξηραμένα λουλούδια είτε φυσικά είτε ζαχαρωτά. Τα χρώματα που θα συναντήσουμε σε αυτό το είδος είναι κυρίως nude (γυμνά) χρώματα όπως το μπεζ και το απαλό ροζ.

 (Boho γαμήλια τούρτα από hapa cupcakes)

2. ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Με μια νέα και συναρπαστική σεζόν γάμου μπροστά μας, τα ζευγάρια αναζητούν έμπνευση για μια μοναδική γαμήλια τούρτα και τείνουν να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις τούρτες με κρέμα και αποξηραμένα λουλούδια. Συνήθως είναι τούρτες των 2-3 ορόφων και ο χρωματισμός τους λόγω των λουλουδιών προσδίδει ένα κομψό ύφος γεμάτο χρώματα βγαλμένα μέσα από τη φύση. Τα λουλούδια αυτά τα οποία διακοσμούν την τούρτα στο εξωτερικό, είναι  βρώσιμα και αποξηραμένα. Μια φωτογραφία είναι αρκετή για να σας πείσει!



(Boho τούρτα από Αnnacakecouture)  

3. ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ

Αν νομίζετε ότι έχετε δει αρκετά, είστε γελασμένοι! Οι γαμήλιες τούρτες με κρέμα και ζωγραφιστά λουλούδια από κρέμα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φετινής σεζόν γάμων αφού τα ζευγάρια έχουν ξετρελαθεί μαζί τους. Γεμάτες με ζωγραφιστά λουλούδια διαφόρων χρωμάτων κοντά στα χρώματα της φύσης. Η κρέμα που χρησιμοποιείται στη γαμήλια τούρτα μπορεί επίσης να έχει διάφορους χρωματισμούς δημιουργώντας μεγαλύτερη ποικιλομορφία και μοναδικότητα στη τούρτα σας. Για τη δημιουργία της τούρτας συνήθως η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε, είναι αρκετά σύνθετη με δύσκολες τεχνικές η οποία αναδεικνύει τις ικανότητες του ζαχαροπλάστη. Για παράδειγμα μια τεχνική που χρησιμοποιείται είναι να ζωγραφίσει ο καλλιτέχνης με τα χέρια του με τη χρήση παλέτας ζωγραφικής!

(Γαμήλια τούρτα με τη χρήση παλέτας ζωγραφικής)

4. ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΤΥΛ/ ΟΡΙΓΚΑΜΙ/ ΙΔΙΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΔΙΑ

Γνωρίζατε για τις origami τούρτες; Είναι ένας καινούριος συνδυασμός του κλασικού origami που όλοι μας γνωρίζουμε με την ζαχαροπλαστική αρχιτεκτονική. Σίγουρα, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν γίνεται να μην σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα χαρίσει στη δεξίωση σας ένα αξιοσημείωτο στιλ.

Σκούρα χρώματα; Ανορθόδοξα σχήματα τούρτας; Ναι, ακριβώς! Κόντρα ρόλο σε κάθε στερεότυπο δείχνουν οι ιδιότροπες τούρτες οι οποίες θα σας εκπλήξουν με τον σχεδιασμό τους! Βαθιά σκούρα χρώματα έναντι του κλασικού και συνηθισμένου λευκού, πετράδια διαφόρων χρωμάτων, σχέδια με κρυσταλλική ζάχαρη και αξιοσημείωτο επίσης είναι ο ανορθόδοξος σχεδιασμός (εξάγωνο σχήμα αντί για στρογγυλό). Ένα βήμα παραπέρα κάνουν οι geode τούρτες που κόβουν την ανάσα με τον σχεδιασμό τους, με συγκλονιστικά σχέδια που θα σας κάνουν να μην θέλετε να κόψετε αυτό το έργο τέχνης!


(Οριγκάμι τούρτα) 

5. MINIMAL ΓΑΜΗΛΙΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ

Μια διαφορετική προσέγγιση στη κατασκευή της γαμήλιας τούρτας όχι μόνο στη κομψότητα αλλά και στο καλλιτεχνικό υπόβαθρο. Το καλλιτεχνικό ρεύμα που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο μινιμαλισμός. Η απόρριψη περιττών στοιχείων και η χρήση της γεωμετρίας σε αυτή τη μορφή τέχνης έρχεται να καταρρίψει όλα όσα ήδη γνωρίζετε, παρουσιάζοντας μια μορφή απλότητας! Η minimal γαμήλια τούρτα είναι μικρή σε μέγεθος και συνήθως προορίζεται για μικρές δεξιώσεις. Τις περισσότερες φορές είναι στολισμένες με βρώσιμα φύλλα χρυσού και γκλιτερ. Ακόμα είναι στολισμένες με λουλούδια τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: φρέσκα/ βρώσιμα και τα ζαχαρωτά λουλούδια.

 
(Μίνιμαλ γαμήλια τούρτα από Sweet Emma Lou)

6. ΑΤΟΜΙΚΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Τι θα λέγατε για μια ατομική γαμήλια τούρτα από το ζεύγος;  Πως θα σας φαινόταν ένα ατομικό κομμάτι τούρτας το οποίο θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε στυλ από τα προαναφερθέντα και ακόμα περισσότερα; Υπάρχουν πολλοί σχεδιασμοί που συγκλονίζουν και μας χαρίζουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από το συνηθισμένο. Όσον αφορά το σχεδιασμό τους, τις περισσότερες φορές η ατομική γαμήλια τούρτα συνδυάζεται με τα χρώματα του γάμου δηλαδή με τα χρώματα των λουλουδιών ή τα χρώματα από τις γιρλάντες. Τέλος στολίζονται συχνά με ζαχαρωτά λουλούδια αντίστοιχα των φυσικών που υπάρχουν στην δεξίωση! Ορίστε μερικές φωτογραφίες που σίγουρα θα σας πείσουν!

 

Αυτές είναι οι πιο διάσημες 6 τάσεις γαμήλιας τούρτας για το 2022. Το κάθε είδος κρύβει μια ιδιαιτερότητα και δίνει διαφορετικό χαρακτήρα στη δεξίωση σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δημιουργία μιας γαμήλιας τούρτας είναι μια ολόκληρη επιστήμη και θέλει ιδιαίτερη ακρίβεια. Ανάλογα τον/ την καλλιτέχνη/ δημιουργό θα πετύχετε και ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αν τολμήσετε να ζητήσετε κάτι εξεζητημένο, να είστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα μείνουν άφωνοι!

 


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.