Συνταγή για μπισκότα Gingerbread: Μια νόστιμη και εορταστική γιορτινή λιχουδιά

Συνταγή για μπισκότα Gingerbread: Μια νόστιμη και εορταστική γιορτινή λιχουδιά

gingerbread house

 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το άρωμα των μπισκότων gingerbread που πλανάται στο σπίτι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων! Αυτές οι γλυκές και πικάντικες λιχουδιές αποτελούν αγαπημένη παράδοση σε πολλά μέρη του κόσμου και είναι ο τέλειος τρόπος για να μπείτε στο εορταστικό πνεύμα.

Αλλά γιατί να περιοριστείτε στα μπισκότα gingerbread που αγοράζετε από το κατάστημα, όταν μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας στο σπίτι; Τα σπιτικά μπισκότα μελόψωμου δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να προσαρμόσετε τη γεύση και το σχήμα στις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, η διαδικασία της κατασκευής τους είναι μια διασκεδαστική και γιορτινή δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μπισκότα gingerbread αυτές τις γιορτές, δείτε μια απλή και νόστιμη συνταγή για να ξεκινήσετε:


Συστατικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

 

Οδηγίες:

 

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη μελάσα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση, τυλίξτε το κάθε μισό με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι και όλη τη νύχτα.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (350°F). Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε το ένα από τα μισά ζυμάρια σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστό. Χρησιμοποιήστε κουπ πατ για να κόψετε τα επιθυμητά σχήματα και τοποθετήστε τα στην προετοιμασμένη λαμαρίνα.
  7. Ψήστε τα μπισκότα για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να είναι σταθερά στο άγγιγμα και οι άκρες τους να έχουν πάρει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη μισή ζύμη, ανοίγοντας τα υπολείμματα όπως χρειάζεται.
  9. Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν εντελώς, μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο ή πασπαλίσματα αν θέλετε.

 hand holding up gingerbread man cookie

Αυτά τα μπισκότα gingerbread είναι βέβαιο ότι θα γίνουν ανάρπαστα από όλη την οικογένεια, ενώ αποτελούν επίσης ένα εξαιρετικό δώρο για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να φέρετε λίγη γιορτινή διάθεση στην κουζίνα σας;

 

Λέξεις κλειδιά: μπισκότα μελόψωμου, μπισκότα διακοπών, συνταγή για μπισκότα μελόψωμου, σπιτικά μπισκότα μελόψωμου, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, μελομακάρονα


Αφήστε ένα σχόλιο

Λάβετε υπ'όψη ότι τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν από τη δημοσίευσή τους

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.